Witloof.

Lekker van bij ons.

Grote fans van witloof ook hier thuis.

Lekker in de soep, in de oven, gebakken, gestoofd en ga zo maar verder.

Deze easy plaattaart met witloof was dé hit van de afgelopen weken hier thuis, dus deel ik het receptje graag op de blog voor jullie.

De Blue Stilton, een Engelse blauwschimmelkaas, zorgt voor een heel lekkere smaak die pérfect combineert met het witloof.

Ik bakte al eerder een lekkere en simpele plaattaart, namelijk met spruitjes en spekjes.

Dat recept vind je hier trouwens.

Klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg (ik gebruikte rechthoekig), 4 stronkjes witloof, 150 gr witte champignons, 150 gr Blue Stilton, 125 ml zure room, handjevol amandelschilfers, peper, nootmuskaat, zout, klontje boter, scheutje olijfolie

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Halveer de witloofstronkjes en snij de harde kern er uit.

Verhit een stevig klontje boter in de pan en bak het witloof mooi bruin.

Kruid goed, met zout, peper en nootmuskaat.

Rol je bladerdeeg uit op een ovenplaat. (ik rolde het gewoon uit op het papiertje waar het deeg al in zat)

Prik er een paar keer in met een vork en besmeer met de zure room die je goed kruidt met zwarte peper.

Haal je witloof uit de pan en laat even uitlekken vooraleer je de gehalveerde stronkjes op het deeg en de zure room schikt.

Snij de champignons in dunne schijfjes en strooi ze over je plaattaart.

Verbrokkel de Stilton over het witloof en de champignons en ‘drizzle’ een klein beetje olijfolie over je plaattaart.

Strooi als laatste de amandelschilfers er over en schuif in de oven voor zo’n 15 à 20 minuutjes.

Serveer met een fris seizoensslaatje.

Lekker!!