Als zuivelambassadeur werk ik natuurlijk veel met melk, boter en kaas in mijn keuken.

En dat is vandaag niet anders

Ik mocht de lekkere, goudgele, pure Ierse boter (100% natuurlijke ingrediënten) van Kerrygold ontdekken en maakte er deze ongelooflijk smeuïge blauwebessencheesecake met vanille-cakebodem mee.

Easy om te maken (zoals alles hier) en… lekker!!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig?

Voor de cheesevulling: 200 gr roomkaas, 200 gr halfvolle kaas, 125 ml room, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 eetlepel poedersuiker, zeste van 1/2 citroen, 3 gelatineblaadjes, 1 eetlepel bessenconfituur, scheutje water,150 gr blauwe bessen,

Voor de cakebodem: 2 eitjes, 125 gr boter (Kerrygold) – zacht dus op voorhand uit de koeling gehaald, 125 gr zelfrijzende bloem, 75 gr suiker, 1 theelepel bakpoeder, snuifje zout, 1 scheutje vanilleextract

Voor de afwerking: nog een paar blauwe bessen, twee eetlepels granola, 1 eetlepel bessenconfituur

Hoe ga je te werk?

Je bekleedt een springvorm (24 cm) met bakpapier op de bodem.

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Mix eerst de zachte boter met de suiker voor de bodem. Voeg één voor één de eitjes toe.

Giet de vanille erbij.

Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder erover en spatel alles door mekaar.

Giet je beslag op de bodem van je springvorm en bak voor ongeveer 25 minuutjes of totdat je cakeprikker er droog uitkomt.

Haal uit de oven en laat de bodem afkoelen.

Haal dan uit de springvorm en pak een kleinere springvorm (18 cm).

Snij een rondje uit je cakebodem net op maat van deze kleinere vorm en leg hem er in.

Op deze manier krijg je een mooi cakerandje aan je cheesecake.

Het randje dat je weggesneden hebt, niet weggooien, hé! Gewoon opeten!;-)

Nu start je aan de cheesevulling.

Leg eerst de gelatineblaadjes te weken in een kommetje koud water.

Klop de slagroom op samen met de poedersuiker.

Meng er de plattekaas en de roomkaas onder, samen met de kristalsuiker.

Rasp er de zeste over en meng.

Doe een lepel bessenconfituur in een steelpannetje samen met een scheutje water en warm lichtjes op in een steelpannetje.

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze er in op.

Voeg het mengsel toe aan je kaas-room mengsel en meng goed.

Sptel dan nog als laatste 3/4 van de bessen door het mengsel.

De koelkast in voor een paar uurtjes (of nog beter: een nachtje).

De bovenkant afwerken doe je door de rest van de bessen te mengen met de granola en de confituur.

Smakelijk!