Niets heerlijkers dan om het nieuwe jaar te starten met deze heerlijke chocomoussetaart, toch?

Ik gebruikte hiervoor dark chocolate omdat dit mijn favoriet is, maar je kan dus perfect melkchocolade gebruiken als je wil.

Iedereen mijn beste wensen alvast voor een fijn en een gezond 2022!

Deze taart vergt een klein beetje van je tijd, maar is wél heel makkelijk te maken.

Lees je mee?

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 200 gr digestive volkoren koekjes, 75 gr gesmolten boter

Voor de chocomousse: 250 gr chocoladecallets (ik gebruikte de donkere van Callebaut), 300 ml halfvolle melk, 250 ml room, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 gelatineblaadjes, 2 eitjes, 1 eetlepel poedersuiker

Voor de decoratie: wat je maar wil! Ik gebruikte witte chocoladeballetjes, Kaapse kruisbessen en munt.

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Smelt de boter.

Verkruimel de digestives.

Giet de gesmolten boter er over en meng alles daar mekaar.

Bekleed een springvorm met een bakpapiertje op de bodem en kieper het mengsel er in. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en bak voor 10 minuutjes in een voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Dan start je aan de vulling.

Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.

Verwarm de melk en smelt er al roerend de chocolade, de kristal- en de vanillesuiker in.

Haal even van het vuur.

Splits de eitjes en meng de eidooiers onder het licht afgekoelde chocolademengsel.

Verwarm het mengsel terug eventjes en laat al roerend wat indikken. (niet laten koken)

Haal opnieuw van het vuur om af te koelen (eventueel in een koud waterbadje).

Ondertussen klop je de eiwitten met de poedersuiker en ook de room op.

Je knijpt de gelatine goed uit en roert deze onder het chocolademengsel vooraleer je er de opgeklopte eiwitten en de opgeklopte slagroom luchtig onder spatelt.

Kieper alles nu over je taartbodem en laat minstens twee uurtjes opstijven in de koeling (of zoals ik deed, een nachtje).

Afwerken doe je de dag zelf.

Smakelijk!