Zo leuk om te maken deze bladerdeegpizzakrans.

Je kinderen vinden het zeker toppie om je hierbij te helpen!

Super lekker én zo makkelijk.

En het leuke is dat je gewoon er op legt wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast vindt, want no-waste, daar gaan we voor, hé. 😉

Leuk om te sharen tijdens één van je feestjes de komende dagen trouwens. Of gewoon lekker als snelle lunch, eventueel met een slaatje er bij.

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 1 bol mozzarella (of een paar mini-bolletjes), 3 eetlepels tomatenpulp (ik gebruikte als Mutti-ambassadeur de heerlijk zachte Polpa met knoflook), paar schijfjes salami, 1 halve rode paprika, 4 witte champignons, handjevol gemalen kaas, pizzakruiden

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Snij je bladerdeeg in 8 gelijke ’taartpunten’.

Leg ze één voor één – lichtjes over mekaar – op een met bakpapier beklede bakplaat.

Met behulp van een glas of een kopje druk je een mooi rondje uit het deeg in het midden.

Je smeert de tomatenpulp rondom rond

en belegt de pizza dan met stukjes gesneden champignons, reepjes paprika, schijfjes salami en de mozzarella.

Kruid alles goed met pizzakruiden.

Plooi de uiteinden nu naar binnen en bestrooi de krans nog met gemalen kaas vooraleer je deze de oven inschuift.

Je zag misschien dat ik nog een poging deed om een strikje te maken met wat reepjes rode paprika. 😉

Je bakt de krans voor ongeveer 20 à 25 minuutjes.

Werk eventueel nog af met wat basilicumblaadjes en serveer.

Smakelijk!

Krans geïnspireerd door deze van Leuke Recepten.