1 juni. Wereldmelkdag!
Als troste zuivelambassadeur vier ik dit met (voor mij) hét meest perfecte ontbijtje namelijk deze wentelteefjes met gemarineerde aardbeien en rabarber.
Zo je dag kunnen beginnen, dat is toch zalig!
Dus waar wacht je op: get bakin’!
Wat heb je nodig? (4 p)
4 dikke sneetjes wit brood (mag al wat ouder zijn), 2 eitjes, 200 ml volle melk, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel kristalsuiker, boter, paar takjes verse munt, 400 gr aardbeien, 1 à 2 rabarberstelen, sap van 1 sinaasappel, sap van één limoen, 1 eetlepel agavesiroop
Hoe ga je te werk?
Voor de gemarineerde aardbeien snij je alle aardbeien in twee of vieren en meng je ze samen met het sap van een limoen en de fijngesnipperde muntblaadjes. Zet opzij. (kan je makkelijk een dagje op voorhand maken zodat de smaken mooi kunnen vermengen)
Was de rabarbersteel en snij in stukjes van een 4 à 5 cm.
Pers de sinaasappel uit en breng het sap samen met de agavesiroop zachtjes aan de kook.
Leg de rabarberstukjes er in en laat ze een paar minuten mooi blancheren totdat ze mals zijn.
Zet even opzij.
Klop dan de eitjes goed los samen met de melk.
Voeg de kaneel toe en meng goed.
Snij een ongesneden wit brood in dikke plakken en leg ze één voor één in het melk-eimengsel. Laat ze er langs beide kanten een tiental seconden inliggen zodat ze goed ‘doorweekt’ zijn.
Verhit een klontje boter in je koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden mooi bruin.
Leg ze op een bord.
Bestrooi ze nog met een dun laagje kristalsuiker en schep de aarbeien en de rabarber er over.
Zalig lekker!