Shakshuka.

Ondertussen door iedereen wel gekend (en geliefd), maar dit van oorsprong Tunesisch gerechtje nu dus ook hier op de blog!

Pèrfect als hartig ontbijt én ideaal als lunch.

Niet moeilijk om maken en super lekker deze versie met o.a. bonen, spinazie en feta.

Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig?

1 ui, 3 teentjes look, 1 puntpaprika, 1 oranje paprika, 1 blik rode kidneybonen, 1 blikje kikkererwten, 1 blik tomatenpulp, 250 ml passata, 2 theelepels komijn, 1 theelepel paprika, 1/2 theelepel sweet chili, peper en zout, 200 gr feta, bosje koriander

Hoe ga je te werk?

Snipper de ui en fruit ze in een beetje olijfolie in een grote pan. Pers er de teentjes look over uit en stoof rustig mee.

Snij de puntpaprika en de oranje paprika in ringetjes of blokjes, voeg toe en stoof verder.

Voeg dan het blik tomaten, de passata, de bonen en de (gespoelde) kikkererwten toe.

Kruid met komijn, sweet chili, paprika, peper en zout

en laat alles rustig een 10-tal minuutjes sudderen.

Voeg dan de spinazieblaadjes toe en laat ze slinken.

Maak een aantal kuiltjes in je mengsel en breek daar voorzichtig de eitjes in.

Zet het vuur ietsje lager en doe het deksel er op.

Laat het nu verder garen en wacht totdat de eitjes gestold zijn.

(je kan je pan ook zonder deksel even de oven inschuiven als je wil, op 220 graden, 7 à 8 minuutjes)

Verbrokkel er nog de feta over en serveer onmiddellijk met wat koriander.

Wij aten er een stukje ciabatta bij, maar hoeft zeker niet.

Smakelijk!