Soms wil je toch gewoon een lekker, zacht stukje cake bij de koffie, niet? Ik alleszins wel! 😉
Deze zeer eenvoudige en frisse cake met bosbessen én lekker kruimellaagje on top is daar perfect voor.
Ook lekker om de dag nadien een stukje mee in de brooddoos naar het werk te nemen.
Proberen maar zou ik zeggen!
Niet moeilijk om maken en de beloning is groot. 😉
Wat heb je nodig?
Voor het deeg: 250 gr zelfrijzende bloem, 125 gr zachte boter, 2 eitjes, 150 ml halfvolle melk, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel vanilleextract, 170 gr kristalsuiker, zeste van 1 citroen, snuifje zout, 220 gr bosbessen (mogen diepvries zijn)
Voor het kruimellaagje: 5 eetlepels lichtbruine suiker, 120 gr bloem, 1 theelepel kaneel, snuifje zout, 100 gr boter (in blokjes)
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Maak eerst de kruimellaag door de lichtbruine suiker met de bloem, kaneel en zout even dooreen te mengen en er dan de blokjes boter met je vingers door te ‘kruimelen’. Zet dan even opzij.
Voor het deeg mix je eerst de suiker met de zachte boter in de keukenmachine (of met je handmixer).
Voeg er dan één voor één de eitjes aan toe, gevolgd door de melk en de vanille.
Meng dan de bloem, het zout en het bakpoeder in een aparte kom even door mekaar en spatel dit samen met de zeste onder je natte mengsel.
Voeg als laatste de bosbessen toe en spatel deze voorzichtig onder je deeg.
Kieper je deeg in een bakvorm (ik gebruikte hiervoor een rechthoekige) met een bakpapiertje in.
Strooi er dan de kruimellaag bovenop en bak voor ongeveer 50 minuten of tot je cakeprikker er droog uitkomt.
Snij in stukjes en serveer.
Zaaaalig lekker deze!