Roeckiesworld, dat zijn meestal makkelijke, snelle én smakelijke gerechtjes.
Deze heerlijke pasta met rucolapesto is daar zeker geen uitzondering op.
Het receptje stond al lang in het Engels op deze blog, maar kreeg nu eindelijk een Nederlandse vertaling (én nieuwe foto’s;-)).
Heerlijk met die sappige zalm erbij.
Get cooking zou ik zo zeggen!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 gr penne, 4 zalmfilets, 1 teentje knoflook, 60 gr pijnboompitten, 50 gr rucola, 20 gr verse basilicum, 4 eetlepels geraspte grana padano, olijfolie, viskruiden (ik gebruikte een scandinavische kruidenmix voor zalm van citroen, dille en roze peper), peper en zout, sesamzaadjes, 1 eetlepel citroensap
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de zalmfilets in stukken en kruid ze goed met de viskruiden en een beetje zeezout.
Doe wat olijfolie in een ovenschotel en leg de vis er op.
Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi er de sesamzaadjes over.
Schuif een tiental minuutjes in de oven.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Rooster de pijnboompitten.
Voor de pesto doe je de geroosterde pijnboompitten, het teentje look, de geraspte kaas samen met de rucola in de blender en je voegt nog het citroensap en twee eetlepels olijfolie toe.
Je mixt alles tot een smeuïge pesto en kruidt (indien nodig) nog wat bij met peper en zout.
(je kan altijd ook nog wat extra olijfolie toevoegen wanneer de pesto te dik zou zijn)
Je giet de pasta af en haalt de zalm uit de oven.
Mix de pesto onder de penne en schep op je bord.
Schik er de stukjes zalm bovenop en werk nog af met wat extra gemalen kaas en rucola.
Smakelijk!