Deze héérlijke salade met onder andere verse boontjes, krieltjes, grijze garnaaltjes en sardines vergt helemaal niet veel voorbereiding en zorgt meteen voor een zomers gevoel op je tafel.

Lekker en kleurig eten, daar hou ik van.

Jullie ook?

De fijne boontjes zijn in de verspromo bij @aldibelgium trouwens deze week, dus komop, waar wachten jullie nog op?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

voor de salade: 800 gr voorgekookte krieltjes, 500 gr fijne boontjes, 4 eitjes, 2 lenteuitjes, bakje kerstomaten, bakje tuinkers, 2 blikjes sardines, 200 gr grijze garnalen, olijfolie, zout en peper

voor de dressing: 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kook de eitjes hard in 8 minuutjes. Spoel ze nadien even onder koud water en pel ze. Snij ze in 4 partjes.

Kook de boontjes beetgaar (6-tal minuutjes) in wat gezouten water en giet ze af.

Spoel onder koud water.

Bak de krieltjes mooi goudbruin in een beetje olijfolie en laat ze een beetje afkoelen.

Haal de sardines uit de blikjes en laat ze uitlekken.

Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor in een kommetje samen te klutsen.

Halveer de kerstomaatjes en snij de lenteuitjes in dunne ringetjes.

Hussel dan in een kom of op een groot bord de boontjes, de kerstomaatjes, de lenteui, de garnaaltjes en de krieltjes samen met 3/4 van de dressing door mekaar.

Kruid nog wat met peper en zout.

Verdeel er dan de sardines en de eitjes over.

Werk af met de resterende dressing en de tuinkers.

Smakelijk!