Eén van onze favoriete melkmomentjes hier thuis?
Absoluut deze ‘chocomelk de-luxe’!
Heerlijk na een lange winterwandeling of gezellig samen rond de vuurkorf.
Melk is trouwens zó’n veelzijdig product, je kan er alle kanten mee uit.
We drinken het dus niet alleen, maar gebruiken het ook bijna dagelijks om mee te koken of te bakken.
Deze zuivelambassador 2021 is oprecht fan dus!
En geloof me, deze chocomelk ‘deluxe’ is ’to die for’. 😉
En zoals alles hier op de blog: super easy om maken.
Zet dat pannetje al maar op het vuur dus!
Wat heb je nodig? (4 personen)
180 gr chocolade (ik gebruikte Belgische melkchocolade), 100 ml room, 1 liter volle melk, 1 theelepel kaneel en voor de afwerking gebruikte ik slagroom, speculoos, chocoballetjes, gevriesdroogd fruit
Hoe ga je te werk?
Breek de chocolade in stukken.
Doe de room in een steelpannetje en smelt er de chocolade in terwijl je roert.
Voeg de kaneel toe.
Dan giet je er langzaam en al roerend de melk bij. (niet laten koken)
Giet de chocolademelk in een beker of glas.
Klop de slagroom op en doe deze in een spuitzak.
Spuit een grote toef slagroom bovenop elke chocomelk en werk af met wat speculooskruimels, gehalveerde chocoballetjes en stukjes gevriesdroogd fruit.
Moet ik dit echt nog zeggen…
ZALIG lekker!!
Smakelijk.