Dit zijn écht dé makkelijkste – en bovendien lekkerste – koffiekoekjes everrrr
én ook perfect om je restjes bladerdeeg op te werken.
Ik dacht deze eerst niet op de blog te plaatsen (wegens té simpel), maar ze zijn too good not to share. 😉
Ik vulde deze bladerdeegkoekjes met kersenconfituur omdat dit zo lekker is, maar kies zeker jouw favoriete confituur.
Niet wachten, niet treuzelen, niet aarzelen: bakken maar!
Wat heb je nodig?
Per koekje: één vierkant lapje bladerdeeg, 1 eetlepel confituur naar keuze, 1 theelepel decoratiesuiker, beetje eigeel
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Leg je vierkante lapjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe een goeie lepel confituur in het midden.
Maak de vier hoekjes een klein beetje nat en plooi de vier hoeken naar binnen.
Knijp ze met je vinger goed samen.
Besmeer het pakketje met eigeel en strooi er losjes wat decoratiesuiker over.
Bak voor ongeveer een klein kwartiertje of tot mooi bruin en krokant.
Even laten afkoelen (niet té lang! ;-)) en dan… smakelijk!
Koffietje iemand?