Wat heb je nodig? (per appelbol)
1 appel, 1 lapje bladerdeeg, 1 theelepel zachte boter, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel lichtbruine suiker, 1 theelepel rozijnen, eigeel, 1 theelepel kristalsuiker
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 200 graden.
Schil je appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Meng de zachte boter met de bruine suiker, kaneel en rozijnen en lepel dit mengsel in je appel.
Zet de appel op een met bakpapier beklede bakplaat.
(ik zet ze ook nog altijd op een stukje aluminiumfolie waarvan ik de randjes wat omhoog plooi, kwestie van niks van die lekkere vulling te verliezen… ;-))
Drapeer het bladerdeeg over je appel en maak een kleine inkeping bovenaan.
Smeer de appel in met het eigeel en strooi er de kristalsuiker over.
Bak voor ongeveer 20 minuutjes of tot mooi bruin.
Werk af met wat poedersuiker en eventueel een zelfgebakken bladerdeegster.
Smullen maar!