Niets leukers dan samen thuis  je eigen koffiekoekjes te bakken, toch?

En nee, niks moeilijk hier op de blog, dat weten jullie al.

Deze werkelijk overheerlijke palmiers (of vlinderkoekjes) met confituur zijn supermakkelijk te maken en klaar in een handomdraai!

Ik gebruikte namelijk een blikje croissantdeeg hiervoor.

Ik maakte er al eerder superlekkere en snelle cinnamon rolls mee.

Dat kan je hier lezen.

Waarop nog wachten dus?

Bakken maar!

 

 

Wat heb je nodig? (voor 6 koekjes)

1 blik Danerolles croissant deeg (classic), een paar eetlepels confituur (ik gebruikte blueberry), 2 eetlepels decoratiesuiker, beetje poedersuiker

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Open het blik croissantdeeg (altijd leuk ;-)) en leg het deeg in de lengte.

Besmeer het rijkelijk met confituur naar keuze, helemaal tot aan de randjes.

Rol het deeg dan langs de twee buitenkanten naar het midden toe op zodat de twee rollen in het midden samen komen.

Snij het deeg dan in zes gelijke delen en leg de palmiers plat op je bakplaat.

 

 

Strooi over elk koekje een beetje decoratiesuiker.

Bak voor ongeveer 10 à 12 minuutjes.

Laat even afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Zóóó lekker.

 

 

Smakelijk! (ik neem er nog ééntje…)