6 januari vieren we traditioneel Driekoningen,
de drie wijzen die de opgaande ster zagen en zo de koning van de Joden gingen bezoeken,
en ja, daar hoort de traditionele taart mét boon er in bij.
De Roeckie zou de Roeckie niet zijn als ik niet voor hét makkelijkste recept hiervoor ging!
Handig voor jullie dacht ik zo én perfect om samen met de kids te bakken.
En nadien, elk jaar weer spannend… wie o wie vindt de boon in zijn of haar stuk
en wordt koning voor één dag? 😉
Wat heb je nodig?
2 rollen bladerdeeg, 130 gr amandelpoeder, 130 gr kristalsuiker, 130 gr zachte boter, zeste van een citroen, 2 eitjes + 1 eigeel, 1 theelepel amandelextract, snuifje zout, 1 boon
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 190 graden.
Leg de eerste rol bladerdeeg op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Mix de boter met de suiker, de zeste, het zout, het amandelpoeder en het extract.
Voeg dan de twee eitjes toe en blijf mixen.
Schep de vulling dan op het bladerdeeg en blijf een stukje van de rand weg.
Duw de boon ergens in de vulling.
Smeer de rand even in met wat water en leg dan het tweede vel er bovenop.
Druk de randjes goed aan met een vork.
Maak een gaatje in het midden om de lucht te laten ontsnappen.
Kluts de eidooier en smeer er de bovenkant van je taart mee in.
Bak voor ongeveer 25 minuutjes tot mooi bruin en krokant.
Werk af met poedersuiker.
Smakelijk… én succes!