Deze pasta met smeuïge butternutsaus en spicy chorizoballetjes was ongetwijfeld dé hit hier thuis de afgelopen weken!

Lekker herfstig én bovendien een makkelijk receptje.

Proberen maar dus!

 

Wat heb je nodig? (voor 5 personen)

500 gr pasta, 500 gr butternut (flespompoen), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 50 ml light room,  150 ml groentenbouillon (warm), 100 gr (2 maal 50 gr) Grana Padano (of Parmezaan), 300 gr gemengd gehakt, 1 eitje, 2 eetlepels paneermeel, 150 gr spicy chorizo, paar takjes koriander, 100 gr babyspinazie, peper, zout, nootmuskaat, scheutje olijfolie

 

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta beetgaar in ruim water.

Snipper ondertussen de ui fijn en snij een halve butternut in blokjes (ik schil die niet).

Pers er de twee teentjes look over uit.

Stoof alles samen gaar.

Meng ondertussen ook het gehakt met het ei, het paneermeel en kruid met peper en zout.

Ontvel de  chorizo en snij in kleine blokjes. Meng de blokjes onder het gehaktmengsel.

Snipper de koriander fijn en voeg toe.

Rol er nu balletjes van. (klein of groot – wat jij wil!)

Bak ze mooi bruin in een scheutje olijfolie.

Wanneer de butternut zacht gestoofd is, doe je de blokjes in de blender samen met de room, de groentenbouillon (gewoon een blokje in wat kokend water), de helft van de geraspte Grana Padano, peper, zout en nootmuskaat en je mixt alles.

Giet de pasta af en meng de saus er onder.

Meng de babyspinazie onder de pasta en voeg de balletjes toe.

Nog wat kaas erover en klaar!

 

 

Smakelijk.