Van deze heerlijke pindakaaskoekjes met chocolade is het moeilijk afblijven, geloof me!
Ze zijn krokant, maar toch nog smeuïg.
Kortom: super lekker!
En ja hoor, makkelijk te maken! (zeker ook met de kids)
Wat heb je nodig?
Voor het deeg: 200 gr pindakaas, 2 eetlepels cacao, 120 gr suiker, 70 gr bloem, 1 ei
Voor de afwerking: 50 gr pure chocolade en 2 theelepels gemalen hazelnoot
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 175 graden.
Mix alle ingrediënten voor het deeg voorzichtig door mekaar en rol er dikke balletjes van.
Leg een bakpapier op de ovenplaat en leg de balletjes er op.
Duw ze plat met je hand en bak de koekjes mooi bruin en knapperig in een klein kwartiertje.
Haal uit de oven en laat even afkoelen op een rekje. (als je kan! ;-))
Smelt de chocolade au bain marie.
Doe de gesmolten chocolade in een spuitzakje en versier er de koekjes mee.
Werk nog af met wat gemalen hazelnoot.
Et voilà: thé best ‘pindakaas koekjes met chocolade’ everrrr!
Smakelijk!