Een dessert voor de feestdagen mag nét dat tikkeltje meer zijn, ietsje decadenter dan normaal,

vind je ook niet?

Deze overheerlijke cheesecake met Ferrero en koffiesmaak

beantwoordt dan ook helemaal aan dit profiel!

Bij Aldi vind je in deze periode trouwens heel wat leuke en lekkere dessertjes, maar je kan ook zelf iets maken, zoals ik!

Ik kocht een doosje Ferrero Rochers uit hun eindejaarsassortiment en ging aan de slag.

De taart is heerlijk zacht en romig van smaak, makkelijk te maken (best op voorhand zelfs)

en dus dé perfecte afsluiter van elk diner

Ik gebruikte een vrij kleine (wel hoge) bakvorm van 18 cm

en daar kan je gerust 6 grote of 8 kleinere stukken van snijden.

Wat heb je nodig?

200 gr speculoos, 100 gr boter, 300 gr roomkaas, 250 ml slagroom, 2 eetlepels poedersuiker, 2 eetlepels choco, 2 eetlepels gemalen hazelnoot, 6 verkruimelde Ferrero Rochers + nog een paar extra voor decoratie, 1 espresso, 3 gelatineblaadjes, 50 gr chocolade

Hoe ga je te werk?

Verkruimel eerst de speculoos in de blender.

Smelt dan de boter en meng door de speculooskruimels.

Leg een bakpapiertje op de bodem van je bakvorm en kieper de speculoos erover. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

Zet de bodem ondertussen even in de koeling.

Week de gelatineblaadjes in wat water.

Klop de room op met de poedersuiker.

Voeg de roomkaas, de gemalen hazelnoot en de choco toe en blijf goed mixen.

Breek 6 Ferrero’s in grove stukken en lepel ze onder het mengsel.

Zet een espresso.

(Mijn lievelingskoffie komt trouwens van bij Koffie Kàn.)

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme koffie.

Voeg dit toe aan het room-kaasmengsel terwijl je mixt.

Haal de bodem uit de koeling en giet het mengsel nu over de bodem.

Laat minstens 3 uurtjes opstijven.

Voor het serveren smelt je eventueel nog wat chocolade au bain marie en druppel je deze over je taart.

Ik werkte nog af met wat extra Ferrero Rochers en gemalen hazelnoot.

Klaar!

Smullen maar!

Tableware en glazen allemaal nog via collishop waarvoor dank!!

Blogpost in smakelijke samenwerking met @aldibelgium.