Niks makkelijker om te maken dan deze heerlijke appelplaatkoek of appelplaattaart.

En je hebt er ook helemaal niet veel voor nodig. Deze staat dus geregeld hier thuis op tafel.

Lekker met een bolletje (of twee) pecan-caramelijs.

Just saying…  😉

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

300 gr zelfrijzende bloem, 150 gr lichtbruine suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 250 gr zachte boter, 1 eitje,

5 à 6 appels, snuifje zout, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel citroensap

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng eerst de bloem met de boter (in blokjes) en de bruine suiker.

Voeg dan het eitje en het zout toe.

Kneed tot een bol en laat een halfuurtje ingewikkeld in folie rusten in de koeling.

Schil de appelen en snij in stukjes (of plakjes, wat je wil).

Giet het citroensap erover.

Voeg de vanillesuiker en de kaneel toe en meng goed.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoek.

Leg een stuk bakpapier op je bakplaat en leg het deeg erop.

Schep de appelstukjes op het deeg en bak voor ongeveer 35 minuutjes.

 

 

 

 

Smullen maar!

Ook lekker wanneer je nog wat noten, rozijnen en/of amandelschaafsel toevoegt.

Wat je maar wil of in huis hebt op dat moment dus!