September.

Een razend drukke (ah ja, want in het onderwijs… ;-)), maar tegelijk ook leuke maand met de Herfst (mijn favoriet seizoen!) die nu in aantocht is.

Deze eenvoudige pruimencake wordt vast en zeker ook bij jouw thuis een favoriet de komende weken.

Hij is smeuïg, lekker mals, vol smaak én… makkelijk te maken.

Bij ons thuis was ie dan ook in een mum van tijd… helemaal op!

Ik gebruikte voor deze pruimencake ook verschillende soorten pruimen door mekaar en dat gaf een prima effect.

Klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

7 pruimen (mogen verschillende variëteiten zijn, hoeft niet), 200 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 200 gr zachte boter, 3 grote eitjes, 100 gr kristalsuiker, 100 gram bruine suiker + nog 1 eetlepel, 1 eetlepel geroosterde hazelnootkruimels, zakje vanillesuiker, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix eerst de zachte boter met de kristalsuiker, de bruine suiker en de vanillesuiker.

Voeg dan één voor één de eitjes toe en blijf goed mixen.

Zeef er dan het bakpoeder, het zout en de zelfrijzende bloem boven en spatel alles door mekaar.

Snij 4 pruimen in de helft en verwijder de pit. Snij ze nog verder in kleinere stukjes en spatel de stukjes pruim onder het deeg.

Giet het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad.

Snij nu nog drie pruimen in schijfjes en leg ze bovenop het deeg. (ik deed dat in waaiervorm, maar ook dat hoeft zeker niet)

Strooi er tenslotte nog de lepel bruine suiker én het hazelnootpoeder over.

Bak nu voor ongeveer een goed half uur à 40 minuten of tot je cakeprikker er droog weer uitkomt.

Smakelijk!

Ik bakte ondertussen ook al deze ‘kleinere/hogere’ versie (kleinere bakvorm) met ongeveer telkens de helft van de ingrediënten (hoewel ik meer en meer ‘op het gevoel’ begin te bakken… ). 😉 De topping bestaat hier uit wat crumble.

Ook lekker deze!