Eén van de grote kidsfavorieten hier thuis zijn ongetwijfeld versgebakken madeleines!

Ik maakte ze al eerder met citroen en met koffiesmaak.

Heerlijk zomers zijn ze zeker ook met een handevol frambozen er in.

Super makkelijk te maken en heerlijk bij de koffie op jouw zomers terras!

Bakken maar dus!

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

(ongeveer 15 à 16 madeleines in totaal)

 

150 gr zelfrijzende bloem, 120 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eitjes, zeste van één citroen, snuifje zout, 75 gr verse frambozen

 

Hoe ga je te werk?

 

Verwarm de oven op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Laat even afkoelen.

Klop de suiker en de vanillesuiker luchtig samen met de eitjes.

Voeg dan de gesmolten boter toe aan het suiker-eimengsel.

Spatel er voorzichtig de bloem en het zout door. Voeg dan nog de zeste en de frambozen toe. Grotere vruchten breek je in de helft.

Laat het beslag een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de madeleine-bakvorm lichtjes in en bestuif met bloem.

Doe het deeg in de vormpjes en bak de madeleines voor ongeveer 8 à 10 minuutjes.

 

 

 

 

Smakelijk!