Ja, ik weet het…

Weeral een kaastaart.

We zijn nu eenmaal allemaal echte ‘cheesecakelovers’ hier thuis. Hey, what can I say! 😉

Deze versie van vandaag met frambozen is makkelijk, snel klaar én vooral héééérlijk zomers!

Aan de slag dus maar.

 

 

 

Wat heb je nodig?

Voor  de bodem: 250 gr speculoos, 70 gr gesmolten boter

Voor de vulling: 250 gr magere plattekaas, 250 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 125 gr frambozen, 2 gelatineblaadjes, scheutje water, fruit naar keuze voor de afwerking (in dit geval aardbeien, kersen en frambozen)

 

Hoe ga je te werk?

Week twee gelatineblaadjes in wat water.

Verkruimel de speculoos fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Kieper de inhoud nu in de taartvorm.

Druk goed aan met de achterkant van een lepel en maak een mooi opstaand randje.

Zet de bodem nu even weg in de koeling.

Meng dan de plattekaas met de suiker.

Klop de room goed stevig op.

In een steelpannetje doe je een scheutje water samen met de frambozen en je brengt zachtjes aan de kook. Laat een paar minuutjes sudderen.

Giet de fruitpuree dan door een zeef.

Wring de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de coulis.

Giet de coulis nu bij het slagroom-kaasmengsel en roer.

Giet alles nu over de koekjesbodem.

De koeling in voor een paar uurtjes en dan kan je je taart beginnen afwerken.

Daarvoor gebruikte ik deze keer allerlei rood fruit en bakte ik snel nog wat decoratiebloemen met een restje kruimeldeeg dat ik nog had liggen.

 

 

 

 

Smakelijk!