Muffins.
Who doesn’t love them?
Ze zijn snel klaar, lekker én je kan ze eigenlijk op elk moment van de dag eten! (maar dat kan alleen bij mij zo zijn, bedenk ik nu…)
Deze muffins vandaag op de blog zijn gevuld met twee absolute ‘seizoenslievelingen’ van mij, namelijk aardbei en rabarber.
Van de rabarber maakte ik eerst moes en die verwerkte ik dan hierin.
(Voor de moes of compote bracht ik gewoon de in stukken gesneden rabarber aan de kook met wat water en suiker.)
Dit receptje is trouwens makkelijk te maken, ook voor je kleine kids!
Ik gebruikte ook opnieuw Zústo, de natuurlijke suikervervanger waar ik onlangs mee mocht kennismaken.
Wat heb je nodig? (voor 12 muffins)
250 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepeltje bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 4 eetlepels Zústo (of kristalsuiker), 70 gr gesmolten boter, 160 ml melk, 2 eitjes, snuifje zout, 2 eetlepels havermout, half bakje aardbeien (10 stuks of zo) en 12 schepjes rabarbermoes
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng eerst de droge ingrediënten in een kom door mekaar (bloem, bakpoeder, Zústo of suiker, kaneel, zout).
Voeg dan de ‘natte’ ingrediënten toe (eitjes, melk, gesmolten boter).
Meng alles goed door mekaar, ik doe dit meestal gewoon met een houten lepel.
Snij de aardbeien in kleine stukjes en voeg toe.
Leg papieren muffin (of cupcake) vormpjes in je bakvorm en doe in elk gat een eetlepel deeg.
Lepel er dan overal een theelepeltje rabarbermoes bovenop.
Bedek ze dan alle 12 met nog een eetlepel beslag of deeg en duw nog een stukje aardbei er boven op.
Strooi als laatste nog een beetje havermout ‘on top’.
Bak voor ongeveer een klein halfuurtje of totdat alles mooi bruin gebakken is.
Smakelijk!