Ook zo’n kiwi-fans bij jullie thuis? Hier zeker wel!
Deze heerlijke kiwi-ontbijtrepen gevuld met kiwi-confituur zijn een grote hit bij onze tieners, dat kan je wel zien op de foto! 😉
Ze zijn bovendien makkelijk te maken, kleurrijk én lekker zowel bij het ontbijt of als tussendoortje op school of op het werk.
Dus, haal die Zespri-kiwi’s maar in huis.
Wat heb je nodig?
Voor de kiwi-confituur: 3 kiwi’s, 5 eetlepels geleisuiker, 1 banaan, scheutje water, sap van een halve citroen
Voor de repen: 150 gr havermout, 1 eetlepel kokosolie, 2 bananen, 2 eetlepels geraspte kokos, 2 eetlepels zonnebloem- en pompoenpitten (is een mix bij mij), 2 eetlepels lijnzaad, 1 theelepel maanzaad, 2 eetlepels agavesiroop
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden. (warme lucht)
Je start met het maken van de kiwi-confituur. Plet de banaan en snij de kiwi’s in kleine stukjes.
Doe ze in een steelpannetje en breng aan de kook met het water en het citroensap. Laat een 5-tal minuten koken.
Haal het pannetje van het vuur en voeg de geleisuiker toe en zorg dat deze goed opgenomen is.
Breng opnieuw aan de kook en laat nog een 3-tal minuutjes doorkoken.
Zet even opzij om wat af te koelen.
Voor de repen smelt je eerst de kokosolie en plet je de bananen.
Dan meng je de olie en de geplette bananen samen met alle andere ingrediënten tot je een samenhangend en plakkend ‘deeg’ krijgt.
Leg een bakpapier in een vierkante of rechthoekige bakvorm en kieper er 3/4 van het deeg in. Druk goed aan met de achterkant van je lepel. Hierbovenop smeer je nu een laagje van de kiwiconfituur. Daarna strooi je de rest van het deeg erbovenop.
En dan… bakken maar! Ongeveer een 25 à 30 minuutjes op 180 graden.
Laten afkoelen, snijden, nog een extra-lepeltje confituur erboven op en… smullen maar!
Om ons kiwi-ontbijtje helemààl ‘af’ te maken, maakte ik ook nog snel een lekkere smoothie voor de kids. Daarvoor blendde ik gewoon 5 eetlepels magere yoghurt, 4 kiwi’s, 2 bananen, 3 eetlepels sinaasappelsap én een scheutje honing.
Easy peasy en super-lekker!!
Blogpost in fijne samenwerking met Zespri kiwifruit en @oserieux.