Zústo vroeg me onlangs hun product eens uit te testen.

Zústo is een Belgische suikervervanger die bestaat uit natuurlijke vezels.

Het evenaart zowel de smaak als de textuur van suiker.

Ik was dan ook érg benieuwd om deze suikervervanger eens uit te testen in één van mijn taartjes… ah ja, 4 keer minder calorieën dan gewone suiker, klinkt goed, niet?

Ik hoefde mijn recepten zelfs niet aan te passen, want de verhouding suiker-Zústo is gewoon 1 op 1.

En omdat het moederdag is vandaag… besloot ik deze mooie appelroostaart te bakken.

De taart heeft naast de appelroosjes een lekkere hazelnoot-speculoosbodem en een frisse citroenvulling.

Ziet er moeilijk uit, zeg je? Absoluut niet!

Always remember: if I can do it, so can you!

 

 

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 150 gr gehakte hazelnoten, 150 gr speculoos, 90 gr gesmolten boter, 2 theelepels Zústo, 1 eiwit en een snuifje zout

Voor de vulling: 4 citroenen (zeste én sap), 4 eetlepels Zústo, 3 eitjes, 80 gr boter, snuifje zout

Voor de topping: 6 rode appeltjes, 1 theelepel kokosrasp, beetje honing

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Maal eerst de nootjes samen met de speculoos fijn in de blender. (Yes, you know I love my K400 van Kitchenaid)

Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de boter onder het noten-speculoosmengsel samen met het eiwit en het zout.

Vet een taartvorm lichtjes in en druk met de achterkant van een lepel het mengsel steving aan in je vorm.

Bak 15 minuutjes in de oven.

 

Rasp de citroenschillen voor de zeste en pers de citroenen nadien uit.

Doe de zeste samen met de Zústo in een keukenmachine en mix goed fijn.

Dan mix je de boter samen met het Zústomengsel in de keukenmachine.

Voeg dan eerst één voor één de eitjes toe en daarna het citroensap en het zout.

Nog even goed mixen en dan giet je het mengsel in een steelpannetje.

Verwarm het tot dat het mooi begint in te dikken.

Giet het daarna in je taartvorm.

 

Snij fijne schijfjes van je appels met behulp van een mandoline.

Leg ze in een kommetje water met sap van een halve citroen.

Zet 2 minuutjes in de microgolf zodat de schijfjes mooi zacht en plooibaar zijn geworden.

Leg ze nadien op een handdoek zodat ze niet te vochtig zijn wanneer je start met het maken van de roosjes.

Rol de appelschijfjes nu tussen je vingers op (gebruik 3 à 4 schijfjes voor één roos) en vorm zo roosjes die je rechtstreeks op de citroenvulling legt.

Strooi wat kokos rondom.

 

And… that’s it.

Mooi én lekker!

 

 

Wil je nog een mooie glans, smeer dan de appelroosjes in met een vleugje honing.

 

 

En Zústo?

Ja, dat gaat hier nog meer gebruikt worden in de keuken!

Interessant misschien is dat je met mijn code ZUSTO-ROECKIESWORLD gratis verzending krijgt in België en Nederland bij aankoop van twee stuks.

Blogpost in samenwerking met Zústo.