Sinds ik mijn citroen madeleines hier thuis bakte, blijft de vraag groot naar meer, zowel bij jullie als bij mijn huisgenoten…
Als échte coffee-lover leken me koffiemadeleines wel een goed idee. Want zeg nu zelf, wat is nu beter dan een madeleine bij de koffie?
Ah ja… tuurlijk! Een koffiemadeleine bij de koffie! 😉
Het recept van deze koffiemadeleines is op een paar details na hetzelfde als voor de andere madeleines.
Dus: makkelijk (én snel!) te maken.
Bakken maar!
Ik zet alvast de koffie.
Wat heb je nodig? (ik bakte 18 madeleines in totaal)
150 gr zelfrijzende bloem, 120 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eitjes, 1 espressostick (of een theelepeltje fijne oploskoffie), 1 eetlepel koude koffie, snuifje zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Zet een sterk koffietje, giet een eetlepel koffie in een kommetje om koud te worden, en drink de rest van de koffie op. 😉
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Laat even afkoelen.
Klop de suiker en de vanillesuiker luchtig samen met de eitjes.
Voeg de gesmolten boter toe aan het suiker-eimengsel en mix. Voeg dan de eetlepel koude koffie en de espressostick toe en mix nogmaals.
Spatel er voorzichtig de bloem en het zout door.
Laat het beslag een half uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
Vet de madeleine-bakvorm lichtjes in en bestuif met bloem.
Doe het deeg in de vormpjes en bak de madeleines voor ongeveer 8 à 10 minuutjes.
Zó lekker, deze ‘mokka madeleines’!
Smakelijk.