Als trotse ‘Zuivelambassadeur 2021‘ ga ik het komende jaar nog veel meer dan anders aan de slag
met allerlei lekkere zuivelproducten ‘van bij ons‘.
Stay tuned dus!
Als echte coffeelover kon een cappuccino cheesecake hier niet ontbreken op de blog!
Lekkere plattekaas, roomkaas en slagroom zijn de hoofdingrediënten.
Ik maakte deze cappuccino cheesecake al een aantal keren gewoon omdat ie zooo lekker is!
Sommigen onder jullie noemen mij al ‘Mr Cheesecake’ en ja, ik geef toe… ik ben fan. 😉
Je vindt dan ook al heel wat makkelijke en lekkere cheesecake-receptjes terug op de blog o.a. hier, hier en hier.
Dé topper op de blog is echter toch nog altijd dit recept voor mijn ‘banana & chocolate cheesecake’ en dat recept lees je hier.
Ik test momenteel de nieuwe blender van Kitchenaid uit (de K400 Artisan Blender – super-mooi toestel trouwens – zeker in deze ‘pistache-kleur’.
Dus ik gebruikte deze gisteren meteen maar om de bodem van deze cheesecake te maken. 😉
Wat heb je nodig?
Voor de bodem: 250 gr chocolate chip cookies, 100 gr speculoos en 50 gr gesmolten Solo Patisserie (of boter)
Voor de vulling: 500 gr halfvolle plattekaas, 250 gr roomkaas, 250 ml slagroom, 1 pakje vanillesuiker, 3 eetlepels kristalsuiker, 4 gelatineblaadjes, scheutje water, één espressostick en één zakje instant cappuccino
Voor de afwerking: wat je maar wil!
(bij @aldibelgium vind ik altijd wel wat leuke ideeën)
Hoe ga je te werk?
Verkruimel de koekjes in je blender of keukenmachine. Hiermee had de K-400 alvast geen énkel probleem. 😉
Smelt de boter en meng samen met de koekjeskruimels.
Neem een springvorm van 20-24cm (ik leg altijd eerst een bakpapiertje op de bodem)
en druk het mengsel goed aan met de achterkant van je lepel.
Zet de bodem even in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes even weken in wat water.
Klop ondertussen de slagroom op.
Verwarm een scheutje water in een steelpannetje en los daarin de gelatineblaadjes op samen met de espressostick en het cappuccino-poeder.
Klop de plattekaas, de roomkaas, de suiker en de vanillesuiker goed los en meng dan onder de slagroom.
Voeg dan het licht afgekoelde koffie en gelatinemengsel toe.
Nog één keer alles goed mengen en daarna over de bodem gieten.
Laat een paar uurtjes opstijven in de koelkast. (of nog beter: een nachtje)
Afwerken doe je best vlàk voor je serveert.
Laat het smaken!