Wafels, wie lust ze niet?
Wafels bij het ontbijt zijn hier thuis bijvoorbeeld een absolute favoriet in het weekend.
En ja, die worden dan ‘à-la-minute’ gebakken door mij en warm geserveerd.
Dan zijn ze trouwens ook op hun best. (het zijn zeker geen ‘bewaarwafels’)
Ik deelde hier al eens een recept voor wafels uit de oven (dat lees je hier), maar ik bleef maar vragen krijgen over mijn andere wafelrecepten, dus deel ik vandaag graag mijn eenvoudig receptje voor lekkere en eenvoudige vanillewafels.
Wat heb je nodig?
250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr (gesmolten) boter, 2 eitjes, pakje vanillesuiker, 1 theelepeltje vanille extract, 80 gr kristalsuiker, 200 ml melk, snuifje zout
Hoe ga je te werk?
Je mixt eerst de gesmolten boter met de suiker, het vanilleextract, de vanillesuiker en het zout. Dan voeg je de eitjes één voor één toe en je mixt opnieuw. Je voegt de melk toe en als laatste spatel je de bloem er door.
Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koeling.
Vet je wafelijzer lichtjes in en… bakken maar!
(wafelijzer goed heet laten worden!)
Ik serveerde de wafels deze keer met gebakken peer, Griekse yoghurt, passievrucht, banaan én ahornsiroop.
Met wat gesmolten donkere chocolade en sprinkles of met wat gesmolten ruby chocolade
zijn deze vanillewafels ook super-lekker en
worden ze ongetwijfeld een favoriet van je kids!
Met kerst kan je leuke kerstboompjes maken, gewoon door een grote driehoek uit de wafels te snijden, een stokje erdoor te steken en te versieren met halve schijfjes kiwi, granaatappelpittenkerstballen en een bananenster.
Eventueel nog een klein scheutje agavesiroop er over.
Zó leuk om te maken met je kids.
Het àlllerlekkerst zijn ook deze wanneer je ze opeet terwijl ze nog een beetje warm zijn. 😉
Smakelijk!