Madeleines… wie lust die nu niet??

Lekker zachte cakejes die smaken op élk moment van de dag.

Ik besloot madeleines met citroen te bakken en dat ging véél makkelijker dan ik dacht.

Je hebt wél een madeleintjes-bakvorm nodig.

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig? (ik bakte 18 madeleines in totaal)

150 gr zelfrijzende bloem, 120 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eitjes, zeste van één citroen en sap van een halve, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Laat even afkoelen.

Klop de suiker en de vanillesuiker luchtig samen met de eitjes.

Voeg dan de gesmolten boter toe aan het suiker-eimengsel.

Spatel er voorzichtig de bloem en het zout door. Voeg dan nog de zeste en het sap toe.

Laat het beslag een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de madeleine-bakvorm lichtjes in en bestuif met bloem.

Doe het deeg in de vormpjes en bak de madeleines voor ongeveer 8 à 10 minuutjes.

Als afwerking dopte ik de madeleintjes nog eventjes in wat glazuur.

Smakelijk!

Ter gelegenheid van Halloween dipte ik deze madeleines in gesmolten chocolade en strooide er dan hagelslag over.

Oogjes er op en je hebt schattige egeltjes! 😉

Leuk om met de kids te maken.