Deze kerstster of kerstkrans maak je makkelijk samen met je kids. Perfect voor kerstochtend of het eindejaar!
Wat heb je nodig?
2 ronde vellen bladerdeeg, 2 eetlepels lemon curd, 150 gr ricotta, handjevol veenbessen, 2 eetlepels suiker, scheutje water
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg één bladerdeegvel op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Klop de ricotta los met de lemon curd en smeer die op het bladerdeeg. Verwarm ondertussen de veenbessen in een steelpannetje samen met de suiker en het scheutje water. Laat even doorkoken tot de veenbessen springen en zich een dikkere substantie vormt.
Smeer dan de veenbessencompote als tweede laag bovenop de ricotta. Leg nu voorzichtig het tweede vel bladerdeeg er bovenop.
Plaats een klein glas pal in het midden en snij de bladerdeegvellen in 16 taartstukken. Pak dan voorzichtig telkens twee stukjes samen en geef ze een halve (of hele) draai naar binnen.
Oven in en bakken maar! (20 minuutjes)
Best when eaten slightly warm… Mmmmmm.
Happy Xmas!