Mijn tieners thuis zijn volop into ‘healthy food’. Dus een ‘gewoon’ boterhammetje met kaas meegeven voor de lunch wordt alsmaar moeilijker. Maar wanneer ik ze deze bokaaltjes vol gezonde groentjes (en energie!) meegeef naar school, worden ze héél enthousiast!
En geef toe, het ziet er ook lekker uit, met al die kleurtjes. En zo snel klaar, daar hoef je het alvast niet voor te laten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 15 minuten
Ingrediënten
Voor 2 bokaaltjes: (ik maakte een grotere voor mezelf en een kleinere voor de dochter)
2 zoete aardappelen
scheutje olijfolie
1 halve komkommer
1 halve wortel
Paar blaadjes romeinse sla
130 gr kikkererwten (uitgelekt)
1 eetlepel Solo vloeibaar
4 radijsjes
Peper en zout
Paprikapoeder
1 theelepel maanzaad
Voor de dressing:
Sap van een halve citroen
1 eetlepel tahini
1 eetlepel water
Werkwijze
Verwarm de oven tot 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Leg op een bakplaat bedekt met een bakpapiertje en besprenkel met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en bak voor ongeveer een kwartier.
Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Doe wat Solo Vloeibaar in de pan en bak de kikkererwten kort aan met wat maanzaad en grof zout.
Dan maak je dunne reepjes wortel en komkommer met de dunschiller en je snijdt de radijsjes in plakjes.
Voor de dressing mix je eenvoudigweg de tahini, het water en het citroensap. Snuifje zout mag er zeker ook nog bij.
Ondertussen zijn je zoete aardappelblokjes waarschijnlijk klaar. Haal ze uit de oven en laat ze kort afkoelen.
Nu kan je starten met het vullen van je bokaal. Ik legde de sla onderaan, daarop de zoete aardappel en de kikkererwten en als laatste de komkommer- en wortelslierten en de radijsjes.
De dressing doe je er pas op wanneer je gaat eten.
Smakelijk!
Tip: Maak deze bokaal een dag op voorhand klaar, dan heb je een lekkere én snelle lunch de dag nadien. Handig om mee te nemen trouwens ook die bokaaltjes! En met de inhoud kan je ook weer eindeloos variëren, gebruik dus zeker de groentjes die jouw kids lekker vinden.
Receptje in opdracht van @soloopenkitchen