De zomer, die willen we toch allemaal zo lang mogelijk vasthouden, niet?
En welke betere manier dan met deze snelle en smaakvolle ‘pasta met een twist’ die ik ooit maakte voor Solo Open Kitchen.
De heerlijke mosselen zorgen voor een instant zomergevoel en heel het gezin is dol op deze pasta, ik maakte dit gerecht dus al een heel aantal keren… 😉
De rivierkreeftjes zorgen voor een extra touch.
We drinken er met veel plezier een Hagelandse rosé wijn van Wijngaard ten Gaerde bij. (Pinot Noir 2019)
Meer info over deze lekkere Belgische wijnen vind je hier.
Wat heb je nodig? (4 tot 5 personen)
500 gr pasta
250 ml lichte kookroom
1kg mosselen
100gr rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)
300 ml passata
1 courgette
1 teentje look
2 sjalotten
bladpeterselie (gehakt) of waterkers of koriander
kruiden (peper, provencaalse kruiden)
Hoe ga je te werk?
Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
In een grote pan (ik gebruikte mijn wok) stoof je de gesnipperde sjalotjes samen met de knoflook in wat olijfolie aan.
Je voegt de courgette (in blokjes gesneden) toe en laat even mee stoven.
Je voegt de passata en de kookroom toe en brengt alles aan de kook.
Kruiden met peper en provencaalse kruiden. Spoel de mosselen goed schoon en voeg ze toe aan de saus.
Laat een paar minuutjes mee koken tot alle schelpen open gaan.
Laat de rivierkreeftjes op het laatste nog even mee opwarmen in de saus.
Snipper er nog wat gehakte bladpeterselie/waterkers of koriander over en… klaar om aan tafel te gaan!
Zaaaalig lekker!
Tip:
- Mosselen eet je best zo snel mogelijk na de aankoop en je spoelt ze best ook heel schoon.
- In dit gerecht gebruikte ik iets dikkere pasta, zodat de heerlijke saus zich beter kon hechten.