Deze superlekkere cannelloni maakte ik voor Solo Open Kitchen en is echte comfortfood. Kan bovendien perfect in zomer én winter op tafel verschijnen. Onze kinderen zijn er in ieder geval dol op.
Tijdens de week proberen we geen vlees te eten en dan is deze versie met vegetarisch gehakt een leuk alternatief!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 45 minuten
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 eetlepels Solo vloeibaar, 1 ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geplet), 250 gr cannelloni, 500 gr ricotta, 2 rode paprika’s, 300 gr vegetarisch gehakt, 500 gr tomatensaus met groentjes (pot), 2 bollen mozarella, een bussel bladpeterselie, peper en zout
Hoe ga je te werk?
Begin met het grillen van de paprika’s in wat Solo vloeibaar. Snij nadien in fijne reepjes en leg even aan de kant.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Fruit de gesnipperde ui samen met de geplette knoflook in wat Solo vloeibaar. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak een paar minuutjes. Kruid met peper en zout.
Meng de ricotta nu goed met het gehaktmengsel en de paprika’s en voeg wat gesnipperde bladpeterselie toe.
Bijkruiden en dan kan je de cannelloni beginnen vullen. Ik gebruik hiervoor steeds een klein lepeltje en dat werkt prima.
Schik de gevulde cannelloni in een ingevette ovenschaal en overgiet met de kant-en-klare tomaten-groentensaus.
Leg de plakjes mozarella er over en bak voor ongeveer 45 minuutjes.
Tip: Experimenteer naar hartenlust met andere vullingen voor je cannelloni! Heerlijk ook gevuld met courgette, gehakt en mascarpone.
Meer inspiratie nodig? Surf naar de website van Solo Open Kitchen, je vindt er de lekkerste receptjes!