Dit dessert zal je gasten ongetwijfeld doen likkebaarden!

De combinatie met de caramel-popcorn en de granaatappelpitjes er bovenop maakt het extra-feestelijk!

Grootste moeilijkheid hier is om niet nog een tweede… of een derde stukje te nemen… ?

Bereidingstijd: 30 min

Kooktijd: best na een nachtje in de diepvriezer

Wat heb je nodig? 

Voor 4 personen: 5 eidooiers, 100 gr suiker, 1 scheutje vanille extract, 200 gr donkere chocolade, 400 ml Solo Crèmefine Patisserie, 100 gr nougat (zachte), 35 ml marsala. Popcorn en granaatappelpitjes om te versieren (eventueel).

Hoe ga je te werk?

Je mixt eerst de eidooiers met de suiker totdat het geheel zeer licht van kleur wordt. Dan plaats je de kom boven een pot heet water (zorg er zeker voor dat de kom het water niet raakt) en klopt zachtjes terwijl je de marsala en vanille toevoegt. Klop tot het geheel ongeveer verdubbeld is in omvang. Laat afkoelen.

Je smelt de chocolade au bain marie en laat hem even afkoelen. Je klopt ondertussen de Solo Crèmefine goed stijf.

Dan ga je voorzichtig de chocolade toevoegen aan het ei-suikermengsel. Hetzelfde voor de opgeklopte room en de fijngehakte nougat, doe dit best in een drietal keer zodat alles goed wordt opgenomen.

Je giet het mengsel in een met vershoudfolie beklede, langwerpige bakvorm. Klop er even mee om alle gaatjes eruit te krijgen. Plaats een nachtje in de diepvries. Uit de diepvries halen ongeveer een kwartiertje voor je gaat serveren.

 

 

Tip: wil je het geheel nog iets decadenter maken?

Dat kan! Smelt last-minute nog wat extra-chocolade en sprenkel het over het rood fruit, vlak voor het serveren!