Jullie kennen me ondertussen… ja, ik bak graag maar ja, het moet ‘vooruit’ gaan. 😉

Dit receptje kost je totaal geen moeite (of veel tijd) én levert je een zeer lekker taartje op!

(als ik mijn kinders en vrouw mag geloven dan toch…)

Het zoete kruimeldeeg in combinatie met de amandelspijs en het zurige van de bessen is gewoonweg… heaven!

 

Wat heb je nodig?

Voor het deeg; 250 gr bloem, 125 gr zachte boter, 100 gr suiker, 2 eitjes, 1 theelepel vanille extract, snuifje zout

Voor de vulling:  150 gr amandelpoeder, 120 gr suiker, één losgeklopt ei, zeste en sap van een halve citroen, 250 gr rood fruit ofwel een doosje bevroren zomerfruit (250 gr), twee eetlepels bessenconfituur

 

Hoe ga je te werk?

Je maakt eerst het zoete deeg door alle ingrediënten even te mengen in de keukenmachine.

Inwikkelen in wat folie en een halfuurtje in de koeling leggen.

(Je kan deze taart trouwens ook heel makkelijk maken met een rol gekocht kruimeldeeg, kan perfect!)

Je haalt het deeg uit de koeling en rolt het uit op een bebloemd oppervlak.

Leg het voorzichtig in een lichtjes ingevette taartvorm. (de mijne is 23 cm)

Maak nu eerst de amandelspijs door het amandelmeel, de suiker, het losgeklopt ei, de zeste en het sap goed te mengen.

(ik gebruik hiervoor meestal gewoon een vork)

Smeer de spijs uit over de bodem van je taart.

Haal dan het bevroren zomerfruit uit de vriezer of neem het verse fruit en verdeel het over de spijs.

Maak twee lepels confituur warm in een steelpannetje tot wanneer het mooi lopend is, en giet het dan over je fruit.

Schuif de taart in een voorverwamde oven en bak een half uur op 180 graden (warme lucht).

 

 

Smakelijk!