Op zoek naar een heerlijk dessertje of iets lekkers voor bij de koffie?
Look no further!
Ik mocht van Boerinneke (ja, die van de chocopasta) namelijk onlangs een aantal van hun producten uittesten.
Als eerste koos ik voor de ‘pure chocopasta suikervrij’.
En ja, verrassend lekker vond ik die.
Ik had nog wat bananen in de fruitschaal liggen et voilà: in een mum van tijd lagen deze gebakken bananen gevuld met rood fruit en chocopasta heerlijk te geuren op de keukentafel.
En nóg sneller dan dat, waren ze allemaal verorberd door mijn huisgenoten.
Té lekker gewoon!
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig?
4 bananen (niet te rijp, tussenin), 1 rol bladerdeeg (rechthoekig), 8 frambozen, 4 eetlepels chocopasta, poedersuiker, 1 ei
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 200 graden.
Pel de bananen en maak er ‘bootjes van’ door ze met een scherp mesje in te snijden en de bovenkant en een deel van het binnenste er uit te halen (gebruik eventueel nog een lepel).
Je legt in elk ‘bootje’ twee frambozen.
Je verwarmt deze chocopasta lichtjes zodat die wat vloeibaarder wordt.
Je lepelt de chocopasta nu over de frambozen in de bananen.
Je rolt het bladerdeeg uit en snijdt het in lange repen van ongeveer 1,5 cm breed.
Die wikkel je rond de bananen en dan leg je ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kluts het ei en smeer dit over het bladerdeeg.
Je schuift de bananen voor 20 minuten de oven in.
Afwerken doe je met wat poedersuiker.
Hoe #zotgoe is dit zeg!
Smakelijk.