Stond hier nu echt nog géén recept voor bananenbrood op deze blog?
Moh enfin!
Hoog tijd dus. 😉
Een bananencake met heerlijke honingfrosting vond je al wel terug hier.
Ook een toppertje.
Het receptje hieronder lijkt er wel wat op, maar hier gebruik ik o.a. minder boter.
Deze versie van bananenbrood is EASY en onwaarschijnlijk lekker.
Pas gerust ook nog de hoeveelheid suiker aan als je het iets minder zoet wil.
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig?
5 rijpe bananen, sap van een halve citroen, 220 gr zelfrijzende bloem, 3 grote eitjes, 1 zakje vanillesuiker, 80 gr kristalsuiker, 2 theelepels bakpoeder, 120 gr gesmolten boter, 2 eetlepels havermout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 175 graden. (warme lucht)
Plet 4 rijpe bananen samen met het citroensap.
Mix de gesmolten boter met de kristal- en vanillesuiker.
Scheid de eitjes en voeg al kloppend één voor een de eidooiers aan het suiker-botermengsel toe.
Klop de eiwitten op met een snuifje zout.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven het eidooier-suiker-botermengsel en spatel het eronder.
Spatel er dan de opgeklopte eiwitten door.
Als laatste voeg je de geplette banaan met citroen toe en je mengt alles.
Bedek een broodbakblik met een bakpapier en kieper het deeg er in.
Halveer nog de laatste banaan en leg ze bovenop het deeg.
Strooi de havermout er nog over en schuif de oven in.
Bak ongeveer voor 35 minuten.
Super lekker dit!
Zeker met een tasje Koffie Kan er bij!