Als bio-ambassadeur, kies ik bewust om te werken met zo veel mogelijk lekkere biologische producten.
Want ah ja, die zitten boordevol smaak, zijn kleurig én gezond!
Ondanks het mindere weer van de afgelopen tijd, slaagden we er af en toe tussen de buien toch in om een gezellige BBQ te doen.
Alleen met het gezin of met familie en vrienden.
Of we een paar keer uitgeregend zijn…?
#dachthetwel
Vandaag deel ik het receptje van één van onze meest populaire bijgerechtjes, namelijk een heerlijk frisse aardappelsalade mét bloemkool.
Lekker én EASY to make, that’s what I like!
Ready?
Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4 p.)
voor de salade: 600 gr krieltjes, 1 bio-bloemkool, handjevol rucola, 4 radijsjes, 2 rode uien, bosje verse dille
voor de dressing: 2 eetlepels tahini, 6 eetlepels bio-yoghurt (volle), 1 teentje geplette look, sap van een halve citroen, handjevol gesnipperde peterselie, scheutje olijfolie, scheutje water, peper en zout
extra side-dish: 8 groene asperges, olijfolie, za’atar, zeezout
Voor erbij: vb. een gegrild bio-boerenworstje of een lekker stukje (lokale) steak
Hoe ga je te werk?
Breng een pan gezouten water aan de kook en halveer ondertussen de krieltjes.
Kook ze tot ze net gaar zijn (maar nog stevig aanvoelen).
Verwijder de harde bladeren rond de bloemkoolkern en snij het harde stuk er uit.
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.
Laat zowel de krieltjes als de bloemkool even afkoelen terwijl je de dressing maakt door alle ingrediënten daarvoor goed te mengen.
Speel wat met de hoeveelheid water en olijfolie om je dressing de gewenste dikte en smeuïgheid te geven.
Was en snij de radijzen in dunne schijfjes en spel de rode uien die je nadien in dunne ringen snijdt.
Meng nu de krieltjes, de bloemkoolroosjes onder de rucola, de dille, de radijsjes en de rode ui en giet er de dressing over.
Alles even voorzichtig onder mekaar scheppen en klaar!
(Je kan nog wat extra kruiden met peper en zout, indien gewenst.)
Op de BBQ werden ondertussen de groene asperges (die ik eerst insmeerde met een beetje olijfolie) mooi gegrild.
Ik serveerde ze bij de salade met wat za’atar en zeezout over.
Het lekkere bio-vlees maakte onze BBQ helemaal af.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met #allesoverbio