Nog op zoek naar lekker en EASY dessertje voor op je Paastafel?

Zoek niet langer,

I’ve got you covered met dit zalig lekker dessertje met speculaas, aardbeien én slagroom.

Klaar?

Go!

Wat heb je nodig?

(voor 4 middelgrote glaasjes)

250 ml volle room, 200 gr roomkaas, 6 eetlepels speculaaspasta, 1 eetlepel poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 12 speculaasjes, 8 aardbeien, een paar chocolade mini-eitjes

Hoe ga je te werk?

Je klopt eerst de room op met de poedersuiker.

Je houdt dan 4 grote opgehoopte eetlepels slagroom apart en mixt de roomkaas onder de resterende slagroom samen met nog een zakje vanillesuiker

Zet de speculaaspasta even in de microgolf zodat die lekker lopend wordt.

Was de aardbeien en snij ze in kwartjes of in de helft (naargelang hoe groot ze zijn).

Verkruimel de speculaasjes.

Start nu met het vullen van je glaasjes.

Eerste laagje is de verkruimelde speculaas.

Daarop een goeie laag van het slagroom-roomkaasmengsel.

Dan giet je er een dun laagje van de speculaaspasta over.

4 kwartjes aardbei erop en dan alles bedekken met een laatste laagje, namelijk de pure slagroom.

Nog wat extra-aardbeitjes, chocolade eitjes en verkruimelde speculaas ‘on top’ en… helemaal klaar!

Heaven! 😉

Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.