Deze heerlijk eenvoudige muffins met aardappeltjes zijn een ideaal brunchgerechtje.

Snel klaar, niet moeilijk om maken en gewoonweg lekker, just how I like it!

Ik gebruikte ook deze keer opnieuw lekkere bio-eitjes.

Hoe herken je nu weer een bio ei?

Makkelijk! Op de eitjes in de winkel staat een code en die betekent het volgende:


  • 0 = een bio-ei
  • 1 = een vrije uitloop ei
  • 2 = een scharrelei
  • 3 = een kooiei.

Handig om te weten dus!

Ik voegde kerstomaatjes en champignons toe aan deze muffins, maar je kan zelf makkelijk nog andere groentjes naar keuze toevoegen, denk maar aan ui, paprika, courgette…

Klaar?

Get baking!

Klaar?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (6 muffins)

5 bio-eitjes, 1 flinke scheut room, peper en zout, 15-tal krieltjes, 6 kerstomaatjes, 3 champignons, 50 gr gemalen kaas naar keuze, peterselie, provençaalse kruiden

Hoe ga je te werk?

Je kookt eerst de krieltjes in gezouten water tot ze gaar zijn.

Verwarm de oven tot 200 graden en vet je muffinvorm lichtjes in.

Kluts de eitjes en kruid ze goed met peper en zout. Voeg de scheut room toe.

Je kan als je wil hier ook al wat gesnipperde peterselie toevoegen.

Leg in elk vormpje nu een drietal krieltjes die je met een glas platduwt/breekt. Doe er telkens nog wat provençaalse kruidenmix op.

Giet dan je ei-roommengsel over de ‘gekneusde’ krieltjes.

Halveer enkele kerstomaatjes, snij de champignons in dunne schijfjes en verdeel ze over je muffins.

Bedek alles met een laagje gemalen kaas en schuif zo de oven in.

Na een 20-tal minuutjes bakken zijn je muffins klaar!

Werk af met wat peterselie.

Serveer met een fris lenteslaatje.

Smakelijk.

Blogpost in fijne samenwerking met #biomijnnatuur