EASY en lekker comfortfood, daar gaan we altijd voluit voor hier bij Roeckiesworld.
Deze zalig lekkere ovenschotel met witloof en worteltjes was een groot succes hier thuis.
Niet moeilijk om te maken en trust me: je maakt er ie-de-reen blij mee!
Klaar?
Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4 personen)
voor de puree: 1 kg aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, klontje boter, scheutje melk
voor de rest: 4 stronkjes witloof, 2 grote winterpenen, 1 ui, 500 gr kippengehakt, 200 gr gemalen kaas, peper, zout, tijm, nootmuskaat
Hoe ga je te werk?
Je maakt eerst de puree door de aardappelen gaar te koken en nadien fijn te stampen samen met peper, zout, nootmuskaat, het klontje boter en het scheutje melk.
Verwarm de oven op 200 graden.
Snipper de ui en stoof ze aan in wat olijfolie. Snij de wortelen in dunne schijfjes en stoof ze mee aan. Tenslotte snij je het witloof in dunne reepjes en voeg je het toe om mee te gaar te stoven.
Je kruidt dit mengsel goed met peper, zout, nootmuskaat en tijm.
Bak het kippengehakt aan.
Kieper het groentenmengsel in een ovenschotel. Doe daarop het gebakken kippengehakt en daarbovenop de puree.
Wat gemalen kaas er over en een kwartiertje de oven in.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.