Feestelijke comfortfood, kan dat?
Zal wel zijn da!
Ook tijdens of tussen de feestdagen in kan ‘gewoon lekker eten’ best!
Het hoeft dus niet altijd ‘fancy’ te zijn.
Deze easy ovenschotel met puree, bloemkool in mosterdroomsaus en grijze garnalen does the trick!
Niet moeilijk te maken, super lekker ‘feel good-eten’ én ziet er toch nog wat feestelijk uit, vind je niet?
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4 p.)
voor de puree: 800 gr aardappelen, 100 ml melk, scheutje room, peper, zout, nootmuskaat, klontje boter, 1 eigeel
Voor de saus: 1 eetlepel mosterd (mag graanmosterd zijn), 100 ml room, 400 ml melk, 1 klontje boter, 2 eetlepels bloem, nootmuskaat, peper en zout, 150 gr gemalen kaas, sap van een halve citroen
Voor al de rest: 1 bloemkool, 200 gr grijze garnalen, 3 eitjes, 2 eetlepels broodkruim, 1/2 busseltje peterselie, 100 gr gemalen kaas
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar.
Doe hetzelfde met de bloemkool. (eerst bladeren er af doen, hard stuk onderaan en kern wegsnijden én in roosjes verdelen)
Kook de eitjes voor een 9-tal minuten en spoel af onder koud stromend water. Pel ze en snij ze in vier partjes.
Voor de saus laat je een klontje boter smelten in een steelpan en roer je met een klopper er dan de bloem onder zodat het eerst een droog ‘papje’ wordt. Je voegt dan al roerend de melk toe en laat alles op een matig vuur opkoken en indikken. Je roert er 150 gr gemalen kaas onder en laat die er mooi in smelten. Je kruidt nog met nootmuskaat, peper en zout en voegt de eetlepel mosterd, het citroensap en de room toe. Nog even samen verwarmen en klaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn samen met nootmuskaat, peper, zout, een klontje boter, één eigeel en een scheutje room.
Verdeel de puree over de bodem van je ovenschaal. Giet de bloemkool af en verdeel de roosjes over je puree. Overgiet alles met de béchamel-mosterdroomsaus.
Verdeel de eitjes en de garnalen over je schotel.
In een apart kommetje meng je het broodkruim met 100 gr van de gemalen kaas en de gesnipperde peterselie en dat strooi je als een laatste laagje over je ovenschotel.
Je schuift ze de oven in voor een klein kwartiertje.
Zaaalig lekker!
Smakelijk!