Appelcake met pruimen, Roeckie?
Jazeker, een zalige combi!
En eigenlijk bijna dé perfecte herfstcake, toch?
Smeuïg en very comforting… Just what we need!
Ik gebuikte voor deze cake een beproefd recept dat tóch weer een andere twist krijgt door de combinatie van de applestukjes in het beslag met de pruimenschijfjes bovenop.
En zo makkelijk te bakken!
Trust me dus, zot goe! 😉
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig?
150 gr zachte boter, 100 gr kristalsuiker, 50 gr lichtbruine suiker, 4 eitjes, 225 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2 appels (ik gebruikte Jonagold) , 5 pruimen (naar keuze), sap van een halve citroen, 1 theelepel kaneel, snuifje zout, 1 eetlepel havermout en 1 eetlepel amandelschilfers
Hoe ga je te werk?
Verwarm je oven tot 180 graden (warme lucht).
Je mixt eerst de zachte boter met de kristalsuiker, de lichtbruine suiker en de vanillesuiker.
Je voegt vervolgens al mixend de eitjes één voor één toe.
Zeef er het bakpoeder, het zout en de zelfrijzende bloem boven en spatel alles door mekaar.
Schil de appels, snij ze in blokjes en meng ze met het citroensap en de kaneel.
Spatel ze onder je beslag.
Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm (23 cm) en vet de randen lichtjes in.
Kieper het deeg in je springvorm en snij de pruimen in schijfjes.
Leg ze bovenop je cake.
Strooi er de havermout en de amandelschilfers over en schuif zo de oven in voor een goeie 45 minuten op 180 graden of tot je cakeprikker er zo goed als droog uitkomt.
Laat even afkoelen en… aansnijden!
Smakelijk, hé!