Een ‘must’ voor mij tijdens elke trip naar de UK is een almond croissant.
Echt zot ben ik er van. 😉
Die van The Winchester Bakery in Winchester zijn trouwens mijn favoriet. (dat lees je hier)
Vandaag deel ik met jullie ’the next best thing’ om thuis makkelijk zelf te maken: een easy ‘amandelswirl’.
Zo makkelijk en zoooo goed, kom op, waar wacht je nog op?
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig? (ongeveer 8 swirls)
twee rechthoekige lappen bladerdeeg, 150 gr amandelpoeder of amandelmeel, 150 fijne kristalsuiker, zeste van een halve citroen, 1 eitje en 1 eigeel, paar amandelschilfers en wat poedersuiker
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Maak eerst de amandelspijs. (of koop ze)
Voor de homemade spijs meng je simpelweg het amandelpoeder met de fijne kristalsuiker, het eitje en de citroenzeste. Je kan hiervoor een blender gebruiken of gewoon mengen met een houten lepel.
Als je de spijs iets steviger wil, leg je ze best een uurtje of twee in de koeling.
Leg één lap bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel er de amandelspijs over en bedek met de tweede lap bladerdeeg.
Snij gelijke repen uit het deeg. (makkelijk met een pizzasnijder)
Draai elke reep een paar keer om zijn as en maak er een kransje van.
Klop het eigeel even los en borstel het over je swirls.
Strooi er wat amandelschilfers over en schuif in de oven.
Bak voor ongeveer twintig minuten of tot mooi bruin. (afdekken de laatste 5 minuten, indien nodig)
Even laten afkoelen, bestrooien met wat poedersuiker en dan… smakelijk!
Deze zijn écht op hun best wanneer ze vers gebakken zijn, just saying… 😉
Koffie iemand?