Snel een paar lekkere, kleine cakejes bakken omdat je vb. bezoek over de vloer krijgt?
Of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers?
Dat kan!
Deze zomerse cupcakes met heerlijke frambozen en witte chocolade zijn klaar in een handomdraai en… superlekker!
Ook altijd leuk om samen met de kids aan de bak te gaan deze vakantie.
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig? (voor ongeveer 8 cakejes)
220 gr zelfrijzende bloem, 1/2 theelepeltje bakpoeder, 3 eitjes, 200 gr gesmolten boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, snuifje zout, 150 gr frambozen, 100 gr witte chocolade (in stukjes)
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt de boter en laat kort even afkoelen. Kluts de eitjes en meng ze onder de boter.
Voeg dan all droge ingrediënten erbij en meng goed. (bloem (gezeefd), bakpoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, zout).
Breek of snij de chocolade in kleine stukjes en spatel ze onder je beslag.
Ik bakte deze cakejes zonder een papieren vormpje rechtstreeks in de bakvorm.
(ik gebruikte daarvoor mijn flexibele muffin/cupcakevorm)
Doe in in elk vormpje een flinke eetlepel beslag.
Duw er dan een drietal frambozen in en
bedek ze dan allemaal met nog een eetlepel beslag.
Bak voor ongeveer een 25 minuutjes of totdat je cakeprikker er droog uitkomt.
(de laatste 5 minuten heb ik er een stuk aluminiumfolie overgelegd)
Ik werkte nog af met wat roze glazuur (gewoon wat citroensap, water, poedersuiker en een druppeltje voedingskleurstof mengen) en een extra-framboos.
Pink all the way dus! 😉
Zooo lekker deze…
Zeker wanneer ze nog een klein beetje warm zijn!
Smakelijk!