Dit easy en lekkere pastagerechtje komt wel héél erg vaak op tafel hier thuis.
Super easy om te maken en de kids (en wij) just loooove it!
Lekker smeuïg ook met die romige geitenkaas.
Klaar?
Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4 p.)
350 à 400 gr spaghetti (naargelang grote of minder grote eters thuis), 200 gr spekblokjes (gerookt of niet, wat je wil of wat je in huis hebt), 300 gr bladspinazie, handjevol geroosterde pijnboompitten, 150 gr zachte geitenkaas (+ eventueel nog wat extra), goeie scheut kookroom (vb. van Campina ;-)), olijfolie, peper, zout, tijm, sap van een halve citroen
Hoe ga je te werk?
Kook de pasta beetgaar.
Bak de spekjes in een grote hapjespan en wanneer die bijna goed gebakken zijn laat je de spinazie bij in de pan slinken. Je voegt de geitenkaas en de room toe en laat de kaas smelten en warm alles even goed door.
Voeg dan de pasta toe aan je pan (eventueel nog met een lepeltje kookvocht) en meng alles onder mekaar, kruid met peper, klein beetje zout en tijm.
Sprenkel er nog het citroensap over en strooi de geroosterde pijnboompitten bovenop.
Ik werkte ook nog af met een paar extra schijfjes geitenkaas, wat olijfolie en rozemarijn.
Serveer.
Smakelijk!