Deze muffins vandaag op de blog zijn gevuld met twee absolute favorieten van mezelf, namelijk appel én rabarber.
Combineer je liever aardbei met rabarber in je muffins, klik dan hier.
Van de rabarber maakte ik eerst opnieuw moes en die verwerkte ik dan hierin.
(Voor de moes of compote bracht ik gewoon de in stukken gesneden rabarber aan de kook met wat water en suiker.)
EASY!
Ik gebruikte deze keer Solo Gourmet, het nieuwe – plantaardige – product van Solo.
100% smaak, 100% lekker!
Dit receptje is trouwens makkelijk te maken, ook samen met je kids!
Wat heb je nodig? (voor 6 muffins)
130 gr zelfrijzende bloem, 1/2 theelepeltje bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 3 eetlepels kristalsuiker, 40 gr zachte Solo Gourmet (plantaardig, maar je kan ook boter gebruiken), 80 ml melk, 1 eitje, snuifje zout, 2 eetlepels havermout, 2 grote appels en 6 schepjes rabarbermoes
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng eerst de droge ingrediënten in een kom door mekaar (bloem, bakpoeder, suiker, kaneel, zout).
Voeg dan de ‘natte’ ingrediënten toe (eitje, melk, zachte Solo Gourmet).
Meng alles goed door mekaar, ik doe dit meestal gewoon met een houten lepel.
Schil de appels en ze in kleine stukjes en voeg ze dan toe aan het beslag.
Leg papieren muffin (of cupcake) vormpjes in je bakvorm en doe in elk vormpje een flinke eetlepel deeg.
Lepel er dan overal een theelepeltje rabarbermoes bovenop.
Bedek ze dan alle 6 met nog een eetlepel beslag.
Strooi als laatste nog een beetje havermout ‘on top’.
Bak voor ongeveer een klein halfuurtje of totdat alles mooi bruin gebakken is.
Smakelijk!