70 jaar Maredsouskazen, dat zijn 70 redenen om voor deze lekkere kaas te kiezen!

Mijn favoriete reden? Het is áltijd wel ergens ´cheese o´clock’. 😉

Uit respect voor deze rijke traditie van Maredsous én voor mijn grootmoeder (die ook hield van lekker en simpel eten) grijp ik vandaag terug naar een lievelingsreceptje van haar: bieslookpuree met kippengehakt, erwtjes en courgettes in romige kaassaus.

Echte simpele, maar superlekkere comfortfood.

En dat, beste vrienden, gaat er hier thuis àltijd in.

Ik gebruik voor het gerechtje van vandaag de smeuïge Maredsous roomkaas met ham.

Toppertje!

(ook lekker gewoon op de boterham, vond ons moe ook al)

Klaar?

Get cooking!

Wat heb je nodig? (4p.)

1 kg aardappelen, scheutje melk, klontje boter, nootmuskaat, peper en zout, paar bieslookstengels, 200 gr diepvrieserwtjes, 300 gr kippengehakt, 1 courgette, 1 ui, 150 gr Maredsous roomkaas met ham

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de puree door de aardappelen te schillen, te koken en fijn te stampen samen met de boter, melk, nootmuskaat, peper en zout.

Snipper de bieslook en meng onder je puree.

Snipper de ui en fruit ze aan in wat olijfolie.

Voeg het kippengehakt toe en bak aan.

Snij de courgette in schijfjes en voeg toe.

Wanneer het gehakt en de courgette bijna gaar/gebakken zijn, voeg je de erwtjes toe.

Stoof mee aan.

Voeg dan de roomkaas van Maredsous toe, schep alles goed door mekaar en laat alles goed doorwarmen.

Serveer door eerst de puree op de borden te scheppen en daarop het gehakt-courgettemengsel met de kaassaus.

Werk af met wat zwarte peper, olijfolie en tuinkers.

Zo zo lekker dit!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Maredsous.