Maredsous kaas viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan en om dat te vieren ging ik vandaag aan de slag met hun sneetjes Tradition kaas. Wist je trouwens dat de abdij zelf al 150 jaar bestaat?
Lekker smeuïge, romige kaas dus.
I like!
Ik maakte vandaag een simpel ovengerechtje met gebakken gnocchi, spinazie, erwtjes, zalm en bedekte dit met de sneetjes Maredsous Tradition voor het de oven inging.
Super lekker!
En zo makkelijk.
(Ik maakte het dan ook al twee keer de afgelopen week hier thuis wegens té yummy… ;-)).
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (2 personen)
250 gr gnocchi, 250 gr diepvriesspinazie met room, extra-scheutje room, 200 gr diepgevroren erwtjes, twee stukken zalm of twee zalmmoten, 2 sneetjes Maredsous Tradition, paar takjes dille, peper en zout
Hoe ga je te werk?
Verwam de oven tot 200 graden.
Verwarm dan eerst de spinazie met roomsaus samen met de erwtjes in een kookpot.
Voeg nog een scheutje room toe en kruid met peper en zout.
Schep dit mengsel in een ovenschoteltje.
Leg er de gnocchi en de zalm bij. Kruid de zalm met peper en zout.
Bedek de schotel met de sneetjes Tradition.
Schuif de oven in voor ongeveer 20 minuutjes.
De laatste 5 minuutjes zet je de grill bij aan.
Haal uit de oven en werk af met de dille.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Maredsouskazen.