De cake van vandaag combineert twee soorten beslag (vanille en chocolade) en is erg eenvoudig om te maken. I like!
De peertjes bovenop zorgen voor een frisse toets en matchen natuurlijk prima met de chocolade.
Ik voegde ook twee grote lepels verse kaas van Campina aan het beslag toe voor extra smeuïgheid.
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig?
3 eitjes, 170 gr boter, 150 gr witte suiker, 1 zakje vanillesuiker, 220 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels cacaopoeder, scheutje vanille extract (half theelepeltje), scheutje melk, 2 eetlepels verse kaas (ongeveer 100 gr), 2 peren, scheutje citroensap, snuifje kaneel
Hoe ga je te werk?
Klop eerst de zachte boter op samen met de suiker en de vanillesuiker.
Voeg één voor één de eitjes toe.
Voeg nog twee goed opgehoopte lepels verse kaas toe.
(ik gebruikte deze keer de magere verse kaas van Campina)
Mix nog even en dan spatel je er het bakpoeder en de bloem door.
Verdeel het beslag in twee.
Los twee eetlepels cacaopoeder op in een scheutje melk en voeg toe aan één van de twee. Meng goed. Doe een klein scheutje vanille extract in de andere helft en spatel het er door.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Leg een bakpapier in een rechthoekige bakvorm en kieper er eerst het ‘witte’ beslag in. Daarbovenop dan het beslag met cacao.
Wil je écht een gemarmerd effect in je cake, dan gebruik je best een vork om op en neer te halen en zo de twee beslagen te mengen. Ik haalde het vork gewoon twee keer van voren naar achteren zodat er een ‘schwung’ in kwam.
Schil de twee peertjes en snij ze in partjes.
Verwijder de harde kernstukjes en besprenkel de partjes met wat citroensap.
Schik ze mooi bovenop je cake, strooi er wat kaneel over en schuif de cake de oven in.
Bak voor ongeveer 40 minuten of tot je cakeprikker er droog uitkomt.
Smakelijk!
Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.