Ik kreeg van Bonne Maman een handige Tefal pannenkoekenpan cadeau, samen met drie lekkere producten uit hun fijnproeversgamma (waaronder o.a. de karamel met vanille en hazelnootpasta)

En laat het nu net weer Maria Lichtmis zijn, ja, dan moet je geen twee keer nadenken wat we vandaag gaan bakken, hé. 😉

Vandaag deel ik hier mijn basisrecept voor pannenkoeken.

Altijd handig misschien om ergens op te slaan.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig? (8 à 10 pannenkoeken)

200 gr zelfrijzende bloem, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eitjes, 500 ml halfvolle melk, 25 gr gesmolten boter snuifje zout, boter of olie om in te bakken

Hoe ga je te werk?

Ik kluts meestal eerst de eitjes samen met de melk.

Dan voeg ik al roerend de gesmolten boter toe.

Dan volgen alle droge ingrediënten (bloem, vanillesuiker, zout).

Klop alles samen tot een mooi egaal beslag. (een paar klontertjes zijn niet zo erg)

Verhit je koekenpan op het vuur en wanneer ze goed warm is, voeg je een scheutje olie of/en een klontje boter toe.

Grote lepel beslag in de pan en bakken maar! (niet vergeten om te draaien wel, hé ;-))

Ik werkte mijn pannenkoeken vandaag af met de zalig lekkere karamel met vanille uit het Bonne Maman fijnproeversgamma, samen met een paar schijfjes banaan, wat blauwe bessen en geroosterde amandelen.

Mmmmmm…

Maar… ook lekker met ‘gewoon’ wat confituur, suiker of siroop hoor. 😉

Smakelijk!

Neem zeker een kijkje in de Bonne Maman webshop. Ze hebben nu (februari 2023) een leuke actie met Tefal. Met de code BART10 krijg je trouwens nu 10% korting op je aankopen in die webshop.

Blogpost in fijne samenwerking met Bonne Maman.